Handlekurv

VANLIGE SPØRSMÅL 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-41 80 00

 

 

       

DIBS - Payments made easy

Slik finner du din egen stil

På Åshild har vi klær i størrelser fra 38 til 54 i flere ulike modeller, slik at du skal finne noe som passer nettopp for deg. Det er viktig at du kjøper korrekt størrelse for at plagget skal sitte godt på deg. I alle våre plagg er bevegelsesrom innberegnet. 

Her kommer vi med noen tips om hvilke klær som kan passe, avhengig av kroppsformen din og hvilke områder du ønsker å fremheve eller tone ned.

Kroppsform

Avhengig av hvilken kroppsform du har finnes det klær som virker mer eller mindre smigrende for figuren. Fokuser på det som ser best ut og som du selv er mest fornøyd med. Du kan med enkle midler fremheve det du vil skal være mer synlig eller skjule det du ikke vil skal synes, ved å velge ulike former på plagg og tilbehør. Ta heller hensyn til hva som passer best for din egen kropp enn hva som er mote akkurat nå.

Generelt kan man si at mønstrete, blomstrete og strikket forstørrer mens mørke farger virker forminskende. Sterke farger tiltrekker seg oppmerksomhet mens duse farger går mer i ett med omgivelsene.

 

SMALE SKULDRE

Dersom du ønsker å fremheve skuldrene dine kan du ha en topp med halterneck eller rett høyt snitt i nakken, men det fungerer også godt med puffermer eller skulderputer.

 

BREDE SKULDRE

Smale skulderbånd/-stropper gjør at skuldrene ser spinklere ut. Og så pologensere reduserer skulderpartiet.

 

LITEN BYSTE

Du som har liten byste bør satse på figurformede plagg, men de bør ikke sitte for tett. Lag-på-lag, halterneck og polo er gode plagg for deg. Dersom du vil forstørre bysten kan du gjøre det med en BH som har vatterte cuper.

 

STOR BYSTE

For deg virker v-halsede topper og alle plagg med omslagsknepping smigrende. Unngå topper med ermer som slutter på høyde med bysten. Velg i stedet ermeløst eller 3/4-ermer. Når det gjelder BH bør du velge en bøyle-BH med brede skulderbånd for å få god støtte.

 

KRAFTIGE ARMER

Velg plagg som har et løsere snitt, og gjerne litt lengre ermer. Unngå cap sleeves og topper med trange ermer.

 

RETT MIDJE

Plasser et krafig belte på hoften for att gi illusjon av en midjeform. Lett figursydde jakker markerer midjen. Skjørt som er klokkeformet og bukser med vide ben gir deg en mer formet silhuett

 

RUND MAGE

Velg topper som er omslagsdraperte, det får magen til å se flatere ut. Også A-linjeformede modeller med større vidde nederst passer godt på deg. Drei fokus mot brystpartiet ved å bruke  en v-halset genser eller velg tilbehør slik som skjerf og halskjede for å trekke blikket dit. Også truser med formende effekt kan gjøre at du ser smalere ut.

 

LITEN/FLAT BAK

Velg gjerne jeans uten baklomme for å se litt rundere ut. Tenk på at mønster virker forstørrende. Skjørt kan gjerne ha stort volum.

 

STOR BAK

Velg bukser med litt mer vidde nederst for å balansere formene. Mørke farger virker forminskende så velj gjerne det.

 

KRAFTIGE LÅR

Velg heller skjørt enn bukser. Velg da skjørt som sitter inntil i midjen og faller fint over hoften, gjerne med skråsnitt. Velg bukser med rette ben og som er litt høyere i midjen. Velg også gjerne høye hæler, som gir et slankere inntrykk. 

 

KORTE BEN

Du som har korte ben bør velge et skjørt eller en bukse som har høyt snitt i midjen. Capribukser gjør at proporsjonene forskyves og at bena ser lengre ut. Velg heller et langt skjørt enn et halvlangt. Høye hæler er godt for deg med korte ben.

 

LANGE BEN

Dersom du vil gi inntrykk av at bena dine er kortere bør du ha skjørt og bukser med lavt snitt eller velge bukser med korte ben. Du kan plassere et belte lavt for å lure øyet.

Varme og kalde farger

Kalde farger har en blå undertone og varme farger har en gul undertone.

Färghjul

Fargehjul med varme farger over streken og kalde farger under strecken. 

For å avgjøre hva du passer best i, kan du velge to plagg i samme farge, men som har ulike toner i fargeskalaen (f.eks. en julerød genser som er varm og en rødlilla som er mer kald). Hold plaggene opp mot ansiktet. Dersom linjer og dobbelthaker trer tydeligere frem er det feil tone for deg, mens det som er rett for deg gjør at ujevnheter glattes ut og smigrer kroppen din.